Erfgoed

Partner voor monitoring, analyse en beheer van gebouwen.

SLIM ERFGOED?

 

Erfgoedgebouwen zijn "speciallekes". Vaak gaat het over vrij oude gebouwen, die beschermd zijn. Meestal worden ze ook gebruikt om kunstwerken te archiveren of tentoon te stellen. Het beheer van dergelijke gebouwen op het vlak van energieverbruik of binnenklimaat is totaal anders dan bij klassieke gebouwen.

 

Vaak wordt er prioriteit gegeven aan het binnenklimaat rond de kunstwerken en is het energieverbruik secundair. We zien echter meestal dat het binnenklimaat niet gegarandeerd wordt (het is niet zichtbaar, meetbaar en dus niet te managen) én we zien een zéér hoog energieverbruik.

 

METIZ heeft betaalbare, slimme en flexibele oplossingen voor beide problemen. Wij maken het binnenklimaat van uw kerk, museum of beschermd gebouw online zichtbaar en leveren de nodige diensten om uw gebouw optimaal te gebruiken en te beschermen.

verwarming school

GEBOUW OPTIMALISEREN

Musea, historische gebouwen en kerken moeten voorzichtig aangepakt worden. Vaak is het beter niets te doen, dan in te grijpen. Inzicht krijgen in het binnenklimaat en energieverbruik is de eerste stap.

 

Bij een gebouwoptimalisatie monitoren wij gedurende 3, 6 of 12 maand het binnenklimaat rond de kunstwerken én de werking van de verwarming, bevochtiging en ventilatie. U volgt de gebouwprestaties mee op ons smartbuildingplatform.

 

Op basis van deze analyse en een grondige audit, stellen wij de optimale instellingen voor van de klimaatinstallaties of adviseren wij u bij de nodige aanpassingen aan deze installaties of het gebouw.

 

Aanvullende diensten zijn dynamische simulaties om verschillende scenario's van maatregelen te berekenen en te visualiseren.

 

WAT KUNNEN WIJ DOEN VOOR U?

 

In kerken, musea en historische gebouwen zien we vooral snelle schommelingen van temperatuur en vocht. Zéér nefast voor de kunstwerken en het gebouw. Anderzijds zien we in deze slecht geïsoleerde gebouwen een zéér hoog energieverbruik.

 

Hoe krijg je dit opgelost? Moet je verbouwen? Of moet je de bestaande installaties optimaliseren? Heeft het zin het aantal bezoekers te beperken op kritieke momenten? Wie geeft u onafhankelijk, niet-commercieel advies?

 

METIZ is als onafhankelijk ingenieursbureau het best geplaatst om u het nodige advies te geven én om u inzicht te geven in de gebouwprestaties van uw gebouw (tijdelijk of permanent).

 

Afhankelijk van de vraag en het budget van de klant, vinden wij wel een oplossing. U kan ons volledig vrijblijvend contacteren voor een vraag of een bezoek aan uw gebouw. Neem gerust contact op met ons.

Onze klanten

Aminolabs

Sportimonium Zemst:

Monitoring Museum, archief en depot

DAF Trucks

Stadsmuseum Lier:

Opvolging binnenklimaat en ontvochtiging luchtgroep

 

CONTACTEER ONS

Zimmerplein 16

2500 Lier

 

Mail: info@metiz.be

 

Tel: 03/369.10.66

 

BTW BE 0671.793.690

 

 

ONZE MISSIE

METIZ home

© Copyright 2017. All Rights Reserved.