Gemeenten

Partner voor monitoring, analyse en beheer van gebouwen.

SLIMME GEMEENTEGEBOUWEN?


Zelfs de kleinste gemeente heeft al snel een drietal gemeentegebouwen. Bij grotere gemeenten en steden loopt dit op tot tientallen en soms honderden. Door de grote verspreiding van deze gebouwen én het gebruik door verschillende groepen (leerlingen, sporters, ambtenaren, bezoekers)  is het een uitdaging om deze gebouwen energiezuinig te beheren en comfortabel te houden.


Hoe krijg je  zicht op de werking en prestaties van al je verschillende gemeentegebouwen (scholen, bibliotheek, sporthal, museum...) zonder continu ter plaats te gaan?  Hoe behaal je de uitdagingen vastgelegd in de burgemeesterconvenant en andere  engagementen?


METIZ   heeft slimme oplossingen voor het beheer van gemeentegebouwen. Wij brengen de prestaties van uw gebouwen online, volgen de goede werking op en coachen uw technisch personeel.

SMART PATRIMONIUMBEHEER

Wat is "Smart patrimoniumbeheer"? Heel eenvoudig: wij volgen een groep van gemeentegebouwen van op afstand op. Wij zorgen  dat er geen energieverbruik is op momenten dat het niet moet en dat de koeling,  ventilatie en verwarmingsinstallatie efficient werkt.


Deze opvolging zorgt op zich al voor een energiebesparingspotentieel van 5 tot 25%    (reken uit uw winst over uw geheel patrimonium).


Wij zorgen ook voor een "re-commissioning" van de technieken (Koeling, verwarming en ventilatie) zodat deze terug functioneren zoals het hoort en het comfort verzekerd is.


U kan zelf de gebouwen mee opvolgen op het zelfde smartbuildingplatform en hebt een overzicht van al uw gebouwen in één oogopslag inclusief een centralisatie van alle documenten (plannen, verslagen, certificaten,...)


Afhankelijk van uw wensen bespreken wij één of meerdere keren per jaar samen met u de evolutie van uw patrimonium. Indien nodig zorgen wij voor de technische ondersteuning en coaching van uw technisch personeel.


Een ideaal instrument voor gemeenten om de infrastructuurdienst  slimmer en efficiënter te laten werken.

monitoring school

WAT KUNNEN WIJ DOEN VOOR GEMEENTEN?


Gemeenten stellen vaak hoge doelen aan het energieverbruik van hun gebouwen. En terecht! Ze hebben een voorbeeldfunctie. Anderzijds is er veel nood bij gemeenten aan kennis en expertise rond gebouwen, verwarming, ventilatie en energiezuinigheid, zonder onmiddelijk in een commercieel verhaal te belanden.


METIZ  is een onafhankelijk ingenieursbureau dat diensten levert  gaande van eenvoudige comfortmetingen tot uitgebreide gebouwoptimalisaties en zelfs opvolging van het volledige partrimonium.


Afhankelijk van de vraag en het budget van de klant, vinden wij wel een oplossing. U kan ons volledig vrijblijvend contacteren voor een vraag of een bezoek aan uw gemeente. Neem gerust contact op met ons.   

Onze klanten

Laakdal school De Schans

School de Schans Laakdal

Monitoring en optimalisatie verwarming


Sporthallen Laakdal

Sporthallen Laakdal

Monitoring en optimalisatie klimatisatie en sanitair warm water


CONTACTEER ONS

Zimmerplein 16

2500 Lier

 

Mail:  info@metiz.be

 

Tel: 03/369.10.66

 

BTW BE 0671.793.690

 

 

ONZE MISSIE

METIZ home

© Copyright 2017. All Rights Reserved.