Kantoren

Partner voor monitoring, analyse en beheer van gebouwen.

SLIMME KANTOORGEBOUWEN?


Kantoorgebouwen zijn iets speciaals. De gebouwbeheerder of facility manager is vaak bezig om energie te managen, de gebruiker van het gebouw is vooral geïnteresseerd in een goed comfort en binnenklimaat. De twee zijn echter moeilijk in balans te krijgen.


METIZ   heeft betaalbare, slimme en flexibele oplossingen voor beide problemen. Wij maken uw kantoorgebouw aangenamer en zuiniger zonder grote investeringen.

Dashboard binnenklimaat
Comfortklachten
draadloze sensor binnenklimaat

COMFORTPROBLEMEN ANALYSEREN

Een goed comfort en binnenklimaat dat aanvaardbaar is voor 90% van het personeel: het is een uitdaging in elk kantoor.


Om comfort- en binnenklimaat problemen echt op te lossen, starten wij bij METIZ met een analyse van één à twee weken meten en monitoren.


Wij meten het thermisch comfort van een representatief lokaal.   Daarenboven meten we het binnenklimaat (CO2 concentratie, vocht en temperatuur) om de ventilatie-efficientie na te gaan.


Deze meting is conform ISO 7730 (PMV/PPD meting) en de risicoanalyse van het nieuwe KB  voor ventilatie van de arbeidsplaatsen (KB 02/05/2019).


Deze meting is een essentiële stap om het comfort te analyseren en op te lossen. U krijgt duidelijke uitleg van wat er misloopt en wat er eventueel gewijzigd moet worden.


Deze korte meetperiode kan eventueel uitgebreid worden naar andere lokalen  inclusief volledige optimalisatie van de verwarming en ventilatie.


Productfiche comfortmonitoring.

Productfiche comfortmeting.

Optimalisatie gebouw

COMFORTKLACHTEN ONLINE BRENGEN

METIZ brengt de comfortklachten in uw gebouw permanent online via één draadloze sensor die op een halfuurtje geinstalleerd wordt.


Met een zéér eenvoudige kleurcodering (groen, oranje, rood) ziet u in één oogopslag in welke lokalen van welke gebouwen er comfortklachten optreden.


U ziet de ogenblikkelijke problemen en die van de voorbije week/maand/jaar... Alle data wordt voor u online bijgehouden.


Maandelijks krijgt u een voor elk lokaal een overzichtsrapport doorgemaild mét becijfering van het binnenklimaat voor temperatuur vochtigheid en luchtkwaliteit tijdens de gebruiksuren van de lokalen.


Alle metingen gebeuren conform de nieuwe regelgeving voor ventilatie van de arbeidsplaatsen (KB 02/05/2019).


Een ideaal instrument voor organisaties om de comfortklachten van één gebouw tot het volledige patrimonium online te beheren, onafhankelijk van het type gebouw of gebouwbeheersysteem. 


Dit is een zeer betaalbare draadloze monitoring die voor u permanent beheerd wordt door METIZ met een totale waarborg op werking en onderhoud, inclusief toegang tot onze helpdesk.


Productfiche managementtool comfortklachten.

Dashboard binnenklimaat
Comfortmonitoring
PMV PPD meting

GEBOUWEN OPTIMALISEREN

Een kantoor is soms complex: koeling, verwarming en ventilatie moet voorzien worden voor verschillende  ruimten met een verschillende bezetting, gebruiksprofiel, oriëntatie,...


Als gebouwbeheerder, facility manager of preventieadviseur heeft u nooit echt zicht op de gebouwprestaties en het comforgevoel van de gebruikers. De klachten komen wél tot bij u.


Bij een gebouwoptimalisatie monitoren wij gedurende 3, 6 of 12 maand de verwarming, koeling en ventilatie. U volgt de gebouwprestaties mee op ons smartbuildingplatform.


Wij halen ondertussen de fouten uit de klimaatregeling. We zorgen voor een nieuwe instelling van alle stooklijnen, kringtemperaturen en kloktijden. Kortom wij  zorgen  ervoor dat deze technieken terug doen wat ze moeten doen. Zo verhogen wij het  comfort, zorgen we voor een goed binnenklimaat én beperken we het energieverbuik.


Aanvullende diensten zijn comfortenquetes, VOC metingen, fijnstof metingen en dynamische simulaties (scenario-onderzoek van maatregelen).


Productfiche uitgebreide monitoring en optimalisatie.

WAT KUNNEN WIJ DOEN VOOR U?


In kantoren zien we vooral comfortklachten. Het energieverbruik is daar vaak ondergeschikt. De twee hebben echter een grote invloed op elkaar.


Hoe krijg je dit gemanaged? Door inzicht te krijgen. Dat is wat wij bij METIZ doen. Wij geven u (tijdelijk of permanent) inzicht in de gebouwprestaties, onafhankelijk van   het reeds bestaande gebouwbeheersysteem.


Afhankelijk van de vraag en het budget van de klant, vinden wij wel een oplossing. U kan ons volledig vrijblijvend contacteren voor een vraag of een bezoek aan uw gebouw. Neem gerust contact op met ons.   

Onze klanten

Artevelde Hogeschool

Arteveldehogeschool Gent: Monitoring en optimalisatie binnenklimaat administratieve diensten en flexplekken.


Artevelde Hogeschool

Bose Genk: Comfortmetingen, luchtkwaliteitsmetingen en monitoring vloerverwarming voor en na aanpassingen bureaus.


Soudal

Farys Gent

Monitoring en opvolging  kantoorplekken. Optimalisatie klimatisatie en betonkernactivering

Soudal

Bose Tongeren

Luchtkwaliteitsmetingen werkplaatsen en labo

Aminolabs

Joos Consulting: 

Monitoring en optimalisatie klimatisatie voor en na verbouwing. Opvolging architectenbureau en installateurs.

Aminolabs

SHM Dijledal Leuven

Comfortmetingen appartementen na omschakeling naar warmtepompen en lagetemperatuursverwarming.

DAF Trucks

DAF Trucks Westerlo: 

Opvolging binnenklimaat tijdens aanpassingen klimatisatie


DAF Trucks

SAPA Nossegem: 

Bijstand expertise comfortmetingen KULeuven.


CONTACTEER ONS

Zimmerplein 16

2500 Lier

 

Mail:  info@metiz.be

 

Tel: 03/369.10.66

 

BTW BE 0671.793.690

 

 

ONZE MISSIE

METIZ home

© Copyright 2017. All Rights Reserved.