Kantoren

Partner voor monitoring, analyse en beheer van gebouwen.

SLIMME KANTOORGEBOUWEN?


Kantoorgebouwen zijn iets speciaals. De gebouwbeheerder of facility manager is vaak bezig om energie te managen, de gebruiker van het gebouw is vooral geïnteresseerd in een goed comfort en binnenklimaat. De twee zijn echter moeilijk in balans te krijgen.


METIZ   heeft betaalbare, slimme en flexibele oplossingen voor beide problemen. Wij maken uw kantoorgebouw aangenamer en zuiniger zonder grote investeringen.

COMFORTPROBLEMEN OPLOSSEN

Een goed comfort en binnenklimaat dat aanvaardbaar is voor 90% van het personeel: het is een uitdaging in elk kantoor.


 

METIZ monitort  het comfort van een representatief lokaal gedurende één week.   Daarenboven meten we het binnenklimaat (CO2 concentratie, vocht en temperatuur) om de ventilatie-efficientie na te gaan.


Deze meting is conform ISO 7730 en het nieuwe KB  voor thermische omgevingsfactoren.


Deze betaalbare instap-monitoring is een essentiële stap om het comfort te analyseren en op te lossen. U krijgt duidelijke uitleg van wat er misloopt en wat er eventueel gewijzigd moet worden.


Deze korte monitoring kan eventueel uitgebreid worden naar andere lokalen  inclusief volledige optimalisatie van de verwarming en ventilatie.

verwarming school
Oververhitting school
Oververhitting school
Oververhitting school

GEBOUW OPTIMALISEREN

Een kantoor is soms complex: koeling, verwarming en ventilatie moet voorzien worden voor verschillende  ruimten met een verschillende bezetting, gebruiksprofiel, oriëntatie,...


Als gebouwbeheerder, facility manager of preventieadviseur heeft u nooit echt zicht op de gebouwprestaties en het comforgevoel van de gebruikers. De klachten komen wél tot bij u.


Bij een gebouwoptimalisatie monitoren wij gedurende 3, 6 of 12 maand de verwarming, koeling en ventilatie. U volgt de gebouwprestaties mee op ons smartbuildingplatform.


Wij halen ondertussen de fouten uit de klimaatregeling. We zorgen voor een nieuwe instelling van alle stooklijnen, kringtemperaturen en kloktijden. Kortom wij  zorgen  ervoor dat deze technieken terug doen wat ze moeten doen. Zo verhogen wij het  comfort, zorgen we voor een goed binnenklimaat én beperken we het energieverbuik.


Aanvullende diensten zijn comfortenquetes, VOC metingen, fijnstof metingen en dynamische simulaties (scenario-onderzoek van maatregelen).


SMART PATRIMONIUMBEHEER

Wat is "Smart patrimoniumbeheer"? Heel eenvoudig: wij volgen een groep van gebouwen van op afstand op. Wij zorgen  dat er geen energieverbruik is op momenten dat het niet moet en dat de koeling, ventilatie en verwarmingsinstallatie efficient werkt.


Deze opvolging zorgt op zich al voor een energiebesparingspotentieel van 5 tot 25%    (reken uit uw winst over uw geheel patrimonium).


Wij zorgen ook voor een "re-commissioning" van de technieken (verwarming en ventilatie) zodat deze terug functioneren zoals het hoort en het comfort verzekerd is.


U kan zelf de gebouwen mee opvolgen op het zelfde smartbuildingplatform en hebt een overzicht van al uw gebouwen in één oogopslag inclusief een centralisatie van alle documenten (plannen, verslagen, certificaten,...)


Afhankelijk van uw wensen bespreken wij één of meerdere keren per jaar samen met u de evolutie van uw patrimonium.


Een ideaal instrument voor organisaties om de gebouwprestaties van het volledige patrimonium online te beheren, onafhankelijk van het type gebouw of gebouwbeheersysteem.

monitoring school

WAT KUNNEN WIJ DOEN VOOR U?


In kantoren zien we vooral comfortklachten. Het energieverbruik is daar vaak ondergeschikt. De twee hebben echter een grote invloed op elkaar.


Hoe krijg je dit gemanaged? Door inzicht te krijgen. Dat is wat wij bij METIZ doen. Wij geven u (tijdelijk of permanent) inzicht in de gebouwprestaties, onafhankelijk van   het reeds bestaande gebouwbeheersysteem.


Afhankelijk van de vraag en het budget van de klant, vinden wij wel een oplossing. U kan ons volledig vrijblijvend contacteren voor een vraag of een bezoek aan uw gebouw. Neem gerust contact op met ons.   

Onze klanten

Artevelde Hogeschool

Arteveldehogeschool Gent: Monitoring en optimalisatie binnenklimaat administratieve diensten en flexplekken.


Artevelde Hogeschool

Bose Genk: Comfortmetingen, luchtkwaliteitsmetingen en monitoring vloerverwarming voor en na aanpassingen bureaus.


Soudal

Farys Gent


Monitoring en opvolging  kantoorplekken. Optimalisatie klimatisatie en betonkernactivering


Soudal

Bose Tongeren


Luchtkwaliteitsmetingen werkplaatsen en labo


Aminolabs

Joos Consulting: 


Monitoring en optimalisatie klimatisatie voor en na verbouwing. Opvolging architectenbureau en installateurs.


Aminolabs

SHM Dijledal Leuven


Comfortmetingen appartementen na omschakeling naar warmtepompen en lagetemperatuursverwarming.


DAF Trucks

DAF Trucks Westerlo: 


Opvolging binnenklimaat tijdens aanpassingen klimatisatieDAF Trucks

SAPA Nossegem: 


Bijstand expertise comfortmetingen KULeuven.CONTACTEER ONS

Zimmerplein 16

2500 Lier

 

Mail:  info@metiz.be

 

Tel: 03/369.10.66

 

BTW BE 0671.793.690

 

 

ONZE MISSIE

METIZ home

© Copyright 2017. All Rights Reserved.