Nieuws

Uw partner voor een

duurzaam patrimoniumbeheer

Real-time inzicht in uw patrimonium

Een beter comfort en binnenklimaat

Een lagere energie- en onderhoudskost

METIZ SIMAXX

DEMODAGEN! 22 mei en 5 juni

 

Op 22 mei en 5 juni houden wij demodagen in Lier.

 

Gebouwbeheerders, property managers en facility managers kunnen dan op een uurtje, bij een hapje en een drankje, kennis maken met ons smartbuilding platform.

 

Ontdek hoe wij op 2 uur tijd een gebouw online brengen. Kom te weten hoe wij het energieverbruik en het binnenklimaat van uw gebouwen eenvoudigweg kunnen optimaliseren. Maak kennis met automatische foutdetectie van slecht presterende gebouwen.

 

Schrijf u hier gratis in.

 

Vermeld de dag en het uur dat u wenst te komen zodat wij u zeker een persoonlijke uitleg en demo kunnen geven.

31/10/2017

 

Monitoring Based Commissioning (MBCx). Een mond vol voor iets heel eenvoudigs: het monitoren van een gebouw om het zo te analyseren, te optimaliseren en het nadien permanent 100% efficient te laten werken.

 

Dit resulteert in een energieverbruik dat écht onder controle blijft, goed geregelde installaties én een beter comfort en binnenklimaat voor de gebouwgebruikers.

 

METIZ levert een draadloos monitoringsplatform om inzicht te krijgen in uw gebouw of in meerdere gebouwen van uw patrimonium. Op 2 uur tijd is uw gebouw online.

 

U kan vanaf dan de regeling van de klimaatinstallaties, het energieverbruik en de comfortklachten in real-time samen met ons opvolgen. Met dit inzicht zorgen onze ingenieurs voor een verbetering van het energieverbruik en de comfortklachten zonder investeringskost. Wij halen de fouten uit de regeling en verhogen de prestaties van het gebouw.

 

Een blijvende verlaging van het energieverbruik met 5 tot 25% is het gevolg. Ondertussen hebt u een objectief zicht op eventuele comfortklachten (getoetst aan het nieuwe KB van maart 2016) zodat u deze kan managen.

 

Onze whitepaper vind je hier.

METIZ SIMAXX

17/10/2017 Metiz introduceert MBCx

 

Je kon ons in oktober vinden in Mechelen op #SSIS2017: de Smart Systems Industry Summit.

 

Samen met onze Nederlandse partner Wirelessvalue toonden we onze sensoren en smartbuilding toepassingen van onze statische en dynamische dashboards.

 

Veel bezoekers waren geïnteresseerd in onze" Monitoring based commissioning" (MBCx) oplossingen die we aanbieden via het Simaxx platform.

 

MBCx is een innovatieve manier om gebouwen via monitoring te optimaliseren en ze blijvend optimaal te laten werken op het vlak van luchtkwaliteit, verwarming, koeling en ventilatie.

 

24/04/2017

 

METIZ gebruikt het Wisensys platform om gebouwen zonder gebouwbeheersysteem, toch online te brengen en zo te optimaliseren.

 

Aan de staat van deze sensoren te zien (productieproces) vreesden we even voor de jaarlijkse kalibratie.

 

De vrees was van korte duur, alle sensoren vielen nog perfect binnen de specificaties. METIZ blij, klant blij, en we doen er nog een jaartje bij!

18/04/2017

 

Een nieuwe uitdaging, een nieuwe oplossing. Voor een optimalisatie van één van de kantoren vroeg DAF Trucks ons om de tochtklachten te evalueren. METIZ zorgde voor een permanente temperatuurs- en luchtsnelheidsmeting ter hoogte van de bureaus.

 

Niet alleen is er nu een 24/7 registratie van de tochtklachten, het laat ook toe om de aanpassingen aan de klimatisatie onmiddellijk te evalueren.

13/09/2016

 

Gisteren mochten de leerlingen in Diepenbeek naar huis. Het was warmer dan 32°C in een nochtans gloednieuwe passiefschool.

 

Waarom worden passiefscholen soms toch te warm? Is het niet de bedoeling dat het binnenklimaat altijd goed is in een passiefgebouw? Hoe kan je dit voorkomen?

 

Onze whitepaper vind je hier.

 

 

19/07/2016

 

Wanneer is het écht te warm om te werken ? Wanneer mag je stoppen met werken ? Of mag dat nooit ?

 

Hoe wordt oververhitting eigenlijk gemeten? Wat zegt de wetgever ?

 

Onze whitepaper vind je hier.

26/03/2016

 

De federale overheid heeft besloten om de eisen voor het binnenklimaat in gebouwen waar personen werken, véél strenger te maken. Waar er vroeger een middelenverbintenis gevraagd werd, eist men nu een resultaatsverbintenis.

 

Dit wijzigt het omgaan met comfort- en binnenklimaatklachten zéér grondig.

 

Onze whitepaper vind je hier.

CONTACTEER ONS

Zimmerplein 16

2500 Lier

 

Mail: info@metiz.be

 

Tel: 03/369.10.66

 

BTW BE 0671.793.690

 

 

ONZE MISSIE

METIZ home

© Copyright 2017. All Rights Reserved.