Scholen

Partner voor monitoring, analyse en beheer van gebouwen.

SLIMME SCHOOLGEBOUWEN?

 

Typische problemen in schoolgebouwen zijn: te warme klassen in juni en september, een slecht binnenklimaat in de overige maanden en een ontspoord verwarmingsverbruik. Hoe los je dit op? Hoe krijg je hier zicht op? En vooral: hoe kan je dit aanpakken met een beperkt budget?

 

METIZ heeft betaalbare, slimme en flexibele oplossingen voor beide problemen. Wij maken uw schoolgebouwen aangenamer en zuiniger zonder grote investeringen.

OVERVERHITTING OPLOSSEN

Oververhitting is een groot probleem in nieuwe energiezuinige schoolgebouwen.

 

Het probleem is dat noch architect, studiebureau of onderhoudsfirma zicht hebben op de werking van het gebouw, de ventilatie, de nachtventilatie,.....

 

METIZ monitort het comfort van een representatieve klas gedurende één week. Daarenboven meten we het binnenklimaat (CO2 concentratie, vocht en temperatuur) om de ventilatie-efficientie na te gaan.

 

Deze betaalbare instap-monitoring is een essentiële stap om oververhitting te analyseren en op te lossen. U krijgt duidelijke uitleg van wat er misloopt en wat er eventueel gewijzigd moet worden.

 

Deze korte monitoring kan eventueel uitgebreid worden naar andere lokalen inclusief volledige optimalisatie van de verwarming en ventilatie.

Oververhitting school
verwarming school

VERWARMING OPTIMALISEREN

Een school kan soms complex zijn: verschillende technische ruimten voor verschillende blokken, die vaak nog in een ander jaar zijn "bijgebouwd".

 

Van één ding ben je zeker: het energieverbruik stijgt jaar na jaar én er komen sowieso klachten over de temperatuur tot bij u als directeur of gebouwverantwoordelijke.

 

Bij een gebouwoptimalisatie monitoren wij gedurende 3, 6 of 12 maand de verwarming en eventuele ventilatie. Wij halen de fouten eruit. We zorgen voor een nieuwe instelling van alle stooklijnen, kringtemperaturen en kloktijden. Kortom wij zorgen ervoor dat deze technieken terug doen wat ze moeten doen.

 

Zo reduceren wij het energieverbruik (tot 25% reductie zonder investeringen) én verhogen wij het comfort.

 

Bij grotere scholen waar luchtgroepen en eventuele koeling aanwezig is, is het besparingspotentieel nog groter en kunnen we voor een ideaal comfort en binnenklimaat zorgen.

 

 

SMART PATRIMONIUMBEHEER

Wat is "Smart patrimoniumbeheer"? Heel eenvoudig: wij volgen een groep van schoolgebouwen van op afstand op. Wij zorgen dat er geen energieverbruik is op momenten dat het niet moet en dat de ventilatie en verwarmingsinstallatie efficient werkt.

 

Deze opvolging zorgt op zich al voor een energiebesparingspotentieel van 5 tot 25% (reken uit uw winst over uw geheel patrimonium).

 

Wij zorgen ook voor een "re-commissioning" van de technieken (verwarming en ventilatie) zodat deze terug functioneren zoals het hoort en het comfort verzekerd is.

 

U kan zelf de gebouwen mee opvolgen op het zelfde smartbuildingplatform en hebt een overzicht van al uw gebouwen in één oogopslag inclusief een centralisatie van alle documenten (plannen, verslagen, certificaten,...)

 

Afhankelijk van uw wensen bespreken wij één of meerdere keren per jaar samen met u de evolutie van uw patrimonium.

 

Een ideaal instrument voor scholengroepen om de infrastructuurdienst slimmer en efficiënter te laten werken.

monitoring school

WAT KUNNEN WIJ DOEN VOOR SCHOLEN?

 

We zijn er ons van bewust dat scholen een budgettaire oplossing wensen. Anderzijds is er veel nood bij scholen aan kennis en expertise rond gebouwen, verwarming, ventilatie en energiezuinigheid, zonder onmiddelijk in een commercieel verhaal te belanden.

 

METIZ is een onafhankelijk ingenieursbureau dat diensten levert gaande van eenvoudige comfortmetingen tot uitgebreide gebouwoptimalisaties en zelfs opvolging van het volledige partrimonium.

 

Afhankelijk van de vraag en het budget van de klant, vinden wij wel een oplossing. U kan ons volledig vrijblijvend contacteren voor een vraag of een bezoek aan uw gebouw. Neem gerust contact op met ons.

Onze klanten

Artevelde Hogeschool

Arteveldehogeschool Gent: Monitoring en optimalisatie binnenklimaat administratieve diensten en flexplekken.

 

Laakdal school De Schans

School de Schans Laakdal

Monitoring en optimalisatie verwarming

 

CONTACTEER ONS

Zimmerplein 16

2500 Lier

 

Mail: info@metiz.be

 

Tel: 03/369.10.66

 

BTW BE 0671.793.690

 

 

ONZE MISSIE

METIZ home

© Copyright 2017. All Rights Reserved.