Industrie

INDUSTRIE, LABO'S en PHARMA


Industriele processen, labo's, ziekenhuizen, productie of opslag van medicatie,... het binnenklimaat in dergelijke omgevingen is vaak cruciaal en moet beantwoorden aan vele normen en eisen. METIZ heeft een waaier van oplossingen om het binnenklimaat te meten of te monitoren en de data te rapporteren of te optimaliseren.


Als integrator van verschillende monitormerken (PluraSens, DeltaOhm, WirelessValue) en dashboardfabrikanten (Energis, WiSensys, Klipfolio)   heeft METIZ betaalbare, slimme en flexibele oplossingen voor alle problemen. Wij maken de data in uw gebouw of proces snel zichtbaar zonder grote investeringen.


Vraag vrijblijvend inlichtingen of prijs om uw lokalen of gebouwen te laten monitoren.

GEBOUWEN EN INSTALLATIES MONITOREN

METIZ is gespecialiseerd in het draadloos monitoren van binnenklimaat, processen en energie.

 

Standaard kunnen wij temperatuur, vochtigheid, CO2, CO, LUX, UV, energiepulsen en (verschil)druk monitoren. U hebt de keuze uit high-end loggers met LCD of discrete loggers zonder LCD.

 

Iedere andere sensor met een analoge of modbus uitgang kan evengoed aangesloten worden op ons draadloos WiSensys platform. Zo hebben wij een zeer uitgebreid gamma aan  betaalbare gasdetectoren. (O2, O3, VOC, NO, NO2, H2S, SF6, CH4, ...) die standalone of in een monitoring gekocht of geleasd kunnen worden.

 

Wij begeleiden u bij een professionele keuze van sensoren of loggers, hetzij met LCD of zonder, waterdicht of niet, met lokale alarmering of per email, met lokale opslag van de data of in de cloud.

 

Ons aanbod gaat van één logger op uw eigen wifi netwerk, verschillende sensoren op een eigen draadloos netwerk,  tot de volledige monitoring van verschillende gebouwen in Belgie en daarbuiten met online toegang tot alle data.

Draadloze en snoerloze monitoring van temperatuur, vochtigheid, CO, CO2 en druk
Draadloze monitoring met LCD via uw eigen wifi netwerk
WirelessValue 6 draadloze temperatuursensoren
Combinatie draadloze sensoren via uw eigen netwerk en een apart netwerk
Monitoring Drogingsproces Daf Trucks
Labo Soudal optimalisatie bevochtiging
Meting in de luchtgroep
Vochtigheidsmeting boven tabletteermachine

Data ontsluiten

Een stapje verder is het ontsluiten van data die niet zo vanzelfsprekend is. Bij METIZ zijn  we sterk in het opmeten van data in luchtgroepen, elektrische borden, drogers, bevochtigers en dit als permanente monitoring of tijdelijk.


Vaak doen we dit om hardnekkige problemen op te lossen. Inzicht in de werking van een proces is cruciaal om het te verbeteren.


Meestal werken wij parallel aan het bestaande gebouwbeheersysteem of vullen we dit aan met extra data. U kan altijd kiezen voor een permanente monitoring of een tijdelijke monitoring. Typisch gebeurt dit dan voor 3, 6 of 12 maand.


Wij laten onze sensoren op voorhand extra kalibreren, indien nodig. Bij langdurige projecten kunnen wij ook ter plaatse herkalibreren.


GEBOUWEN EN PROCESSEN OPTIMALISEREN

Bij een gebouwoptimalisatie monitoren wij gedurende 3, 6 of 12 maand processen zoals het binnenklimaat, de verwarming, koeling, ventilatie, droging, ontvochtiging,.... U volgt de gebouwprestaties mee op ons smartbuildingplatform.


De data die wij meten zetten wij om naar informatie. U kan zelf kiezen tussen een eenvoudige opvolging van enkel de data in de cloud of wij maken voor u een dashboard op maat met de real-time informatie die u nodig hebt. U hebt altijd de keuze of enkel u of ook uw collega's of andere partners mee kunnen volgen.


Indien gewenst adviseren wij u bij de aanpak van uw problemen. Steeds gebaseerd op professionele monitoring en een real-time inzicht in het gebouw of  de processen.


Deze begeleiding kan gaan van het analyseren en toetsen aan bepaalde normen en criteria, het  voorstellen en opvolgen van nieuwe maatregelen tot het begeleiden en controleren van installateurs.


Dynamisch dashboard
Statisch dashboard
Heatmap
Dashboard op maat

WAT KUNNEN WIJ DOEN VOOR U?


In de industrie, in labo's en in de paharmasector ligt vaak de lat net iets hoger. Hier vraagt men op zeer accuraat te meten, met degelijke apparatuur en een feilloze registratie van de data (eventueel conform   CFR21 part 11)


Hoe krijg je inzicht in processen, vaak verspreid over een site of verschillende gebouwen? Dat is wat wij bij METIZ doen. Wij geven u (tijdelijk of permanent) inzicht in de gebouwprestaties, ook op moeilijke plaatsen, in technische ruimten, in luchtbehandelingskasten,... en dit zowel binnen als buiten.


Afhankelijk van de vraag en het budget van de klant, vinden wij  een oplossing. U kan ons volledig vrijblijvend contacteren voor een vraag of een bezoek aan uw gebouw. Neem gerust contact op met ons.   

MEER INFORMATIE?


Hieronder vindt u de folders van de monitoringsmerken die wij ondersteunen.


DeltaOhm heeft met HD50 en HD35 een oplossing voor alle mogelijke draadloze monitoringsproblemen. Gaande van één sensor die bijvoorbeeld de luchtkwaliteit meet en opslaat, tot tientallen loggers in en buiten gebouwen. 


De kracht van het WiSensys platform van Wirelessvalue ligt in de flexibiliteit en snelheid. Hier werken we met kleiner discrete sensoren, die alle data ogenblikkelijk in de cloud sturen. Alles is te volgen op een efficient platform, beschikbaar via elke browser.


De gasdetectoren van PluraSens  vervolledigen ons gamma met een zeer groot aanbod van gassensoren in verschillende uitvoeringen.


   

DeltaOhm HD50, loggers op uw eigen Wifi of LAN netwerk
DeltaOhm HD35, batterijgevoede loggers op een apart netwerk
METIZ Gasdetectie
WirelessValue binnenmetingen zonder LCD, raadpleegbaar in de cloud
WirelessValue  sensoren van andere merken, vlot aansluitbaar op het draadloos netwerk, alle data onmiddellijk in de cloud raadpleegbaar
WirelessValue , energiedata in real-time in de cloud raadpleegbaar
WirelessValue  duidelijke cloud  toepassing met real-time sensorwaarden, grafieken, alarmen,...

Onze klanten

Monitoring binnenklimaat CO2 ventilatie VOC

Soudal Turnhout:

Monitoring en opvolging  klimatisatie labo's. Optimalisatie bevochtiging.


Monitoring binnenklimaat CO2 ventilatie VOC

Allnex Drogenbos

VOC monitoring afblaas labo's, aanzuig omgeving, inkomhal. Monitoring windrichting in functie van de geurklachten.

Opvolging en advisering.


Monitoring binnenklimaat CO2 ventilatie VOC

Aminolabs Hasselt: 

Monitoring, optimalisatie klimatisatie productieproces, controle en opvolging installateurs


Monitoring binnenklimaat CO2 ventilatie VOC

DAF Trucks Westerlo: 

Opvolging binnenklimaat tijdens aanpassingen klimatisatie


Monitoring binnenklimaat CO2 ventilatie VOC

DAF Trucks Eindhoven: 

Monitoring drogingsproces en warmtewiel.


Monitoring binnenklimaat CO2 ventilatie VOC

DHL Diegem en Parijs:

Monitoring binnenklimaat kritieke magazijnen, alarmering en automatische rapportering. Integratie dashboard  DHL Diegem en Parijs