Expertise

Expertise op maat

METIZ is sterk in het meten en monitoren, maar we zijn en blijven een ingenieursbureau. Wij laten u dus niet alleen met een hoop onbegrijpelijke data. U krijgt degelijk advies, gebaseerd op berekeningen en analyses.


Correct meten, de data omzetten naar informatie én toetsen aan de relevante normen: dat is onze corebusiness.

Wij stellen onze expertise beschikbaar aan iedereen die gebouwen beheert of ontwerp. 


U kan beroep doen op onze expertise voor korte termijn of langere begeleidingen. Wij zijn veel gevraagd als onafhankelijke partij in discussies of conflicten. Geen bandwerk, wel maatwerk.VOC monitoring

CORRECT METEN

METIZ is dé expert in België op het vlak van comfortklachten en binnenklimaat in gebouwen.


Als data gedreven adviesbureau zijn wij uw partner voor eenvoudige klachten of complexe situaties tot en met gerechtsexpertises.


Comfortklachten

Bij comfortklachten zoals tocht of oververhitting zorgen wij voor snelle analyses en oplossingen.

Bij langdurige klachten over het comfort of binnenklimaat meten wij een aantal weken tot een jaar om correcte oplossingen te verzekeren.


Complexe metingen

Meten is weten, maar correct meten is een vak apart. Zwarte bol temperatuur, WBGT, luchtsnelheid, contacttemperaturen of vluchtige organische stoffen zijn geen onbekende voor ons.

U krijgt de data of het rapport dat u nodig heeft, wij zorgen voor de juiste meetapparatuur op de juiste plaats in uw kantoor, school, museum, kerk of magazijn.


Comfortoptimalisaties

Met een comfortoptimalisatie zorgen wij dat uw gebouw onder deskundig advies geoptimaliseerd wordt naar een ideaal binnenklimaat. Dit is een meer uitgebreide optimalisatie van een gebouw en haar technieken gedurende meerdere maanden.


Energieoptimalisaties

Een gedetailleerd energieprofiel van de hoofdmeter(s) geeft ogenblikkelijk inzicht in energieverspilling. Wij maken van uw analoge hoofdmeter dus een digitale slimme meter.


Met deze data en een aantal tijdelijke metingen leggen wij de vinger op de wonde. Wij optimaliseren het energieverbruik van uw gebouw, zonder investeringen.  Besparingen van 15 à 25% zijn reeds behaald louter door een betere inregeling. Wij besparen steeds energie mét behoud van comfort.

Debiet meting
PMV meting
Contacttemperatuur glas
Monitoring luchtkwaliteit CO2 ventilatie
Debiet meting
Meting betonkernactivering
Draadloze loggers

CONTACTEER ONS

Oostmalsesteenweg 261

2310 Rijkevorsel


Mail:  info@metiz.be

 

Tel: 03/369.10.66

 

BTW BE 0671.793.690

 

 

ONZE MISSIE

METIZ home

© Copyright 2017. All Rights Reserved.