Gebouwontwerp

Perfect gebouwontwerp

Het perfecte gebouw, daar droomt iedere ontwerper van. Maar dit wordt de laatste jaren een steeds grotere uitdaging.


Als ontwerper word je geconfronteerd met meer regelgeving, EPB, GRO, BREEAM,LEED, WELL, … en bouwheren worden steeds veeleisender op het vlak van comfort en binnenklimaat.


Daarnaast merken we dat de klimaatverandering ook bij ons voelbaar begint te worden met zeer warme zomers wat een uitdaging vormt voor onze gebouwen.


Building simulations

Met 15 jaar expertise in het dynamisch simuleren kunnen wij op voorhand berekenen wat bepaalde gebouwconcepten gaan doen voor het binnenklimaat, de temperaturen, vochtigheid, CO2 concentraties, daglicht én het energieverbruik.


Een dynamische simulatie integreert het ontwerp van de architect met het voorstel van het studiebureau technieken en levert in een voorontwerpfase essentiële informatie. Wij leveren u de data om te beslissen welk gebouwconcept wél comfortabel gaat zijn en welk niet.


De verschillende duurzaamheidseisen waarin ontwerpers tegenwoordig moeten werken vragen specifieke tools om het comfort en binnenklimaat te berekenen.

Perfect gebouwontwerp

Simulaties voor ontwerpers

Daglichttoetreding

Berekening van de gemiddelde daglichtfactor (DF of sDA, Spatial Daylight Autonomy) of verblinding (ASE, Annual Sunlight Exposure) voor verschillende lokalen in een gebouw.


Thermisch comfort

Simulatie van het thermisch comfort volgens ISO7730 voor GRO en BREEAM. Berekening overschrijdingsuren, modellering van "Adaptief zomercomfort" of visualisering van de lokale thermische behaaglijkheid, 


Luchtkwaliteit

Nauwkeurige berekeningen van de relatieve vochtigheid in winter of zomer. Opmaak van een gedetaileerd CO2 profiel van lokalen met een variabel ventilatievolume of bij het openen van ramen (simulatie natuurlijke ventilatie).


Perfect gebouwontwerp
Daglicht simulatie
Perfect gebouwontwerp
Thermisch comfort simulatie

CONTACTEER ONS

Oostmalsesteenweg 261

2310 Rijkevorsel


Mail:  info@metiz.be

 

Tel: 03/369.10.66

 

BTW BE 0671.793.690

 

 

ONZE MISSIE

METIZ home

© Copyright 2017. All Rights Reserved.